Dalam sebuah video online yang dikirim ke sebuah web jurnalis menunjukkan katak dibersihkan hidup-hidup dan dibuang organ yang tak dapat dimakan menggunakan pisau dengan menoreh badan katak itu. Bukan itu sahaja, katak yang masih hidup itu juga dibuang kulit serta dihidangkan sebagai 'sashimi' segar di atas pinggan berisi ais di restoran ASADACHI. Kejam bukan! Ketika seorang pelanggan wanita makan 'sashimi' itu, kelihatan mata katak berkelip di dalam pinggan. Katak yang digunakan dalam hidangan ini adalah bullfrogs yang khusus dan selamat untuk dimasak. Restoran ini dilaporkan menghidangkan kira-kira lima ekor katak sehari. Macam mana agaknya orang Jepun dapat menjamah makanan sebegini?
Dalam video di atas, pelanggan lelaki memakan jantung katak yang bergerak ketika chef sedang membersihkan katak hidup untuk dibuat sashimi.
Entri lain yang menarik
0 comments:
Post a Comment